Rubrieken

maandag 30 december 2013

Brazilië, paradijs op aarde

Het verhaal van…

Deze week het verhaal van Denise. Denise is voor haar studie een half jaar in Brazilië geweest. Naast studeren, was er veel ruimte om volledig uit je dak te gaan. Als student(e) maak je daar natuurlijk gebruik van!

Tijdens haar avontuur heeft ze ook een bezoekje gebracht aan Rio de Janeiro. Op een avond had zij de keus gemaakt naar een favela feest (soort sloppenwijk feest) te gaan. In Rio heerst redelijk veel criminaliteit, ontzettend spannend dus! Ondanks haar angst, heeft ze een geweldige nacht gehad.

zondag 29 december 2013

‘Slecht’ nieuws voor musicalfans

Vorige week stond in Metro een artikel over musicals. Boven de tekst stond als titel: Minder keuze en dus ook minder werk. Mijn oog viel natuurlijk op het woordje keuze. In het artikel stond vermeld dat ook in musicalwereld de crisis voelbaar is. Dat laat zich vertalen in het aanbod. Simpelweg zijn er minder musicals uitgebracht. Voor de fans valt er dus minder te kiezen. Ik, als musical fan, dacht in eerste instantie: Ohjee, wat een ramp! Kort daarna dacht ik: Nee, dit is geen ramp. Dit is juist goed voor mij. Dan heb ik namelijk minder stress over naar welke musical ik moet gaan.

Voor acteurs is het natuurlijk vervelend dat er minder werk is. Maarja ieder nadeel heeft zijn voordeel!

zaterdag 28 december 2013

DOEI 2013, HALLO 2014!

Het jaar 2013 is voorbij gevlogen! Nog een paar dagen en dan gaan we weer knallend het jaar uit (of het nieuwe jaar in)! Heb jij je feestje al gepland? Weet je nog steeds niet wat je deze nacht gaat doen? Of ben jij zo’n persoon die maanden van te voren al een hele planning heeft gemaakt? Nou, ik niet hoor! Elk jaar opnieuw keert het dilemma terug. Wat moet ik gaan doen? Blijf ik thuis, ga ik naar vrienden of kies ik toch voor een feest? Maarja... welk feest dan? Iedereen wil natuurlijk ergens anders naartoe. Gelukkig heb ik mazzel dit jaar!

vrijdag 27 december 2013

De droom van elke vrouw

Vandaag ben ik met mijn vriend naar Arnhem geweest. Gewoon spontaan een dagje shoppen. De droom van elke vrouw. Of toch niet?

Na een race tegen de klok kwamen we aan bij het station. Gelukkig! We hadden de trein gehaald. Eenmaal in Arnhem startte onze zoektocht naar de winkelstraat. Gevonden! Mijn hart maakte een sprongetje. Ik werd aangevallen door rode bordjes met daarop de tekst SALE! Dit is mijn geluksdag!


dinsdag 24 december 2013

Zo maak jij je beste keuze!

Het maken van keuzes doen we op allerlei momenten en tijdstippen. Maar wat is nou het juiste moment?

De beste keuzes maak je als je:
  • Niet in een emotionele omgeving bent;
  • In een vertrouwde omgeving bent;
  • Jezelf zelfverzekerd voelt;
  • Uitgerust bent en je fit voelt;
  • Veel informatie verzameld over het onderwerp;
  • Jezelf zelfstandig kunt beoordelen. Laat je niet beïnvloeden door anderen.

Dames! Maak dus nooit een belangrijke beslissing als je ongesteld bent!

maandag 23 december 2013

Een geluk bij een ongeluk

Vanaf vandaag een nieuwe rubriek: Het verhaal van... Elke week een spetterend verhaal over een keuze die iemand heeft gemaakt. Een keuze die iemand zichzelf altijd zal herinneren!

Deze week het verhaal van Michael. Ongeveer twee jaar geleden maakte Michael een ietwat domme keuze. Een wedstrijdje tafeltennis verliep niet zoals hij had gewild. Boos sloeg hij de deur van de kantine dicht en liep naar buiten. Zijn agressie MOEST eruit. De brievenbus was het slachtoffer. BAM!

Ja BAM tegen de brievenbus en toen… Pats zijn hand. Nog geen uur later zat hij in het ziekenhuis. Het resultaat? Een gebroken hand.

zondag 22 december 2013

Get ready to party!

Jááá nog een paar dagen en dan is het kerst! We hoeven niet naar school en de meesten hebben vrij van werk. Ik vind het de leukste tijd van het jaar! En jij? Gezellig met je familie en vrienden een groot kerstdiner op tafel zetten.

Aan het einde van de middag maakt de hele familie zich klaar voor het grote kerstdiner. Hoewel het je zus, nichten, neven, tantes en ouders zijn, wil je er toch leuk uitzien. Kerstmis is nu eenmaal een speciale gelegenheid om je van top tot teen op te dirken! Een mooi kapsel, high heels en een prachtige jurk. Deze dagen hebben we tenslotte tijd om lekker te tutten! Normaal gesproken is het rennen en vliegen om op tijd te komen... Ik ben de stad eens ingedoken om wat leuke kerstjurkjes te spotten.

zaterdag 21 december 2013

BEWUSTE KEUZE LIJST

De laatste tijd praat ik met steeds meer mensen over het maken van keuzes. Ik ben erg nieuwsgierig hoe andere mensen ‘keuzes maken’ beleven. Gelukkig ben ik niet de enige die moeite heeft met keuzes maken, wat een opluchting! Iedereen twijfelt wel eens of kampt op een of andere manier met keuzestress.

Maar er zijn dingen in het leven die je altijd al een keer hebt willen doen. De meest gekke ideeën waarvan je benieuwd bent hoe het is. In mijn koppie heb ik ook ideeën. Ik noem het mijn BEWUSTE KEUZE LIJST. Dingen die ik óóóit wil doen.

vrijdag 20 december 2013

Goed begin van je weekend

Vrijdag… 17:00 uur geweest, weekend! Na een week hard ploeteren, hebben we wel wat ontspanning verdiend. Heerlijk in je huispakkie op de bank met je favoriete programma op televisie. Zak chips en een lekker drankje.

Welke optie kies jij?


donderdag 19 december 2013

Een keuze is nog nooit zóóó makkelijk geweest

Heb je nog geen idee wat je vanavond op tafel gaat zetten? Of heb je nog wel wat liggen, maar heb je even geen inspiratie voor een lekker recept? Jumbo heeft de ideale oplossing voor jou (en voor mij trouwens ook).

dinsdag 17 december 2013

Een lichtpuntje in deze donkere dagen

De vakantie voor aankomende zomer al geboekt? Of heb je andere plannen? Vandaag viel het SUNWEB INSPIRATIEMAGAZINE bij mij op de deurmat. Wauw.. de naam doet zeker eer aan, inspiratie genoeg! Of misschien iets te veel... Het magazine staat vol met informatie over mooie bestemmingen.

Daarmee start voor mij een volgend dilemma. Waar gaat mijn reis aankomende zomer naartoe? Elk jaar opnieuw heb ik moeite met kiezen. Blijf ik dichtbij huis of ga ik een verre reis maken? Neem ik het vliegtuig of pak ik de auto? Wil ik kamperen en avontuur of toch relaxen in een All Inclusive resort? Of sla ik dit jaar maar eens over, dat kan natuurlijk ook nog.

maandag 16 december 2013

De kerstboompjes staan, nu de cadeautjes nog..

Gisteren besloten mijn vriend en ik naar Utrecht te gaan. Kerstinkopen doen, het moest er toch een keer van komen! Na anderhalf uur reizen, waren we op onze eindbestemming, de stad Utrecht. Van te voren hadden we al uitgedacht met welke cadeautjes onze tassen gevuld moesten worden. Alléén wat we voor elkaar moesten halen. Tsja..

zaterdag 14 december 2013

HO, HO, HO! Merry Christmas!

Sint en zijn pieten zijn weer opgehoepeld naar Spanje, tijd voor de kerstman! Oh wat vind ik dat toch fijn. Die warme sfeer en gezelligheid. Ik hou er zo van! Op de fiets richting het station zie ik, langzaamaan, de straten steeds meer opfleuren met lampjes en andere kerstversierselen. Natuurlijk allemaal leuk, lief en aardig, maar een kerstboom kan ook niet ontbreken!

Moeders heeft altijd twee ietwat kleinere kerstboompjes. ''Ja, zo’n grote duurt altijd zo lang met versieren'', zegt ze dan. Versieren moet snel, maar het geheel moet ook stijlvol en apart zijn. Maar hoe doe je dat?

vrijdag 13 december 2013

Hoe overleef jij vrijdag de dertiende?

Ààààà vandaag brengt ongeluk! Kies vandaag voor veilig! Zwarte katten, ladders, paraplu’s en spiegels. Je kunt ze het beste vermijden. Geloof jij in het ongeluk van vrijdag de dertiende? Ik niet. Zo nu en dan heb ik ook pech op vrijdag de dertiende, maar dat is puur toeval (denk ik)!

Vrijdag de dertiende is natuurlijk een dag als alle andere, maar toch wordt elk 'ongelukje' vandaag flink onder de loep genomen. Kies jij vandaag bewust met welk been je uit bed stapt?

donderdag 12 december 2013

Die Goor is ook echt niet te stoppen hè?!

Ja hoor, hij is ook echt niet te stoppen die Goor! Gisteravond organiseerden Geer en Goor voor het Nationaal Ouderenfonds een benefietgala. De avond was een groot succes. De oudjes kunnen achter de geraniums vandaan worden geplukt, want er is genoeg geld opgehaald voor leuke uitstapjes!

Ondanks het succes, heeft de avond toch een vieze nasmaak gekregen. Tijdens de uitzending uitte Gordon zijn boosheid tegenover Connie. Ongeveer 1,25 miljoen kijkers zagen hoe Goor het telefoonnummer van Breukhoven deelde met de rest van de wereld. Die man is toch echt ongelooflijk hè?! De zangeres laat het er niet bij zitten en schakelt een advocaat in.

dinsdag 10 december 2013

Welke man kies jij?


Op wie heb jij je keuze laten vallen? Ga je voor een grappige of knappe man?  

maandag 9 december 2013

Maak jij veilige of gepassioneerde keuzes?

Jij denkt toch altijd na over de keuze die je maakt? Ja? Ik ook hoor, althans dat dacht ik..

De hele dag door maak je automatische keuzes. Keuzes die eigenlijk zo normaal zijn geworden dat je er niet meer over nadenkt.

Ongeveer 90 procent van je keuzes worden onbewust gemaakt. Zo voelt het niet, maar dat komt doordat ons onbewuste brein een seintje stuurt naar het bewuste brein om de keuze door te geven. Het voelt alsof we bewust beslissen wat we doen en kiezen, maar eigenlijk heeft ons onbewuste brein alle touwtjes in handen.
Automatische keuzes kunnen ook ‘remmend’ zijn, want je kiest altijd voor de veilige weg. Ik doe het zelf ook. Maar wat zou het je opleveren als je meer met plezier en gepassioneerd keuzes maakt… Bekijk het filmpje!

zondag 8 december 2013

Keus, keus en nog meer keus…

Een gezellige avond met je vrienden, je kent het wel. Lekker eten en daarna een drankje doen in de kroeg. Afgelopen vrijdagavond stond dit bij mij op de planning. Gezellig!

Het dilemma begon vorige week al. Wat gaan we eten? Kip, Japans óf toch een lekker stukje vlees. Ieder zijn eigen voorkeur. Na wikken en wegen waren we tot het besluit gekomen te gaan eten bij Gaia, een echte aanrader voor heerlijke spareribs!

Eenmaal daar vroeg de bediende mij: ''Mevrouw, wat wilt u drinken?''. Met een bek vol tanden zat ik daar. Ik heb namelijk altijd de drankenkaart nodig. Ik kan niet kiezen zonder dat ding! Oh je wilt weten wat ik had besteld? Nou vooruit, een witte wijn! Na het bestellen van mijn dorstlesser begon een nog groter dilemma.

woensdag 4 december 2013

Om nog meer stress voor pakjesavond te voorkomen!

Morgen is het zo ver! PAKJESAVOND! Gezellig Sinterklaas vieren met je familie. Je surprise is af, het gedicht moet nog geschreven worden en de cadeautjes… Helemaal vergeten!  Door alle drukte van de afgelopen weken is dat er helemaal bij in geschoten. Hoe ga je jezelf hier nu weer uitlullen? ''Sorry jongens, ik had er echt geen tijd voor''. Nee, dat is géén lekkere binnenkomer. Toch nog even snel de stad in om wat cadeautjes te scoren..? Maar wat moet je halen?

dinsdag 3 december 2013

Waar ik nou niet over twijfel...

Daar gingen we dan. Hup de auto in… naar IKEA. Op tijd vertrokken, als je het mij vraagt 'iets te vroeg'.  Nogal chagrijnig daar aangekomen, stapte ik de auto uit. ''Waarom zijn we zo vroeg vertrokken?'', vroeg ik aan mijn zus. 

Kim: ''We gaan eerst even lekker ontbijten, Bo'', was het antwoord.
Bo: ''Ontbijten?''.
Kim: ''Ja, ontbijten''.

Eerlijk gezegd, wist ik niet dat je bij IKEA kon ontbijten… Maar wat een uitvinding! Van maandag tot en met zaterdag kun je van 09:00 tot 10:30 uur ontbijten (inclusief cappuccino, thee of koffie) voor maar 1 euro! Hier kun je niet over twijfelen!

maandag 2 december 2013

Ben jij gestrest? Ontdek het hier!

Een tijdje terug las ik een artikel over keuzestress bij jongeren. Veel twintigers en dertigers hebben moeite met het maken van keuzes. Laat ik voorop stellen dat keuzes maken goed is. Door het maken van je eigen keuzes kun je jezelf onderscheiden van anderen en creëer je een eigen identiteit. Maar tegenwoordig worden we bedolven met informatie. 'Er is zo veel keus'.

Dagelijks stellen we ons bloot aan talloze beslissingen en keuzes. Al die keuzes kunnen stress veroorzaken. Ben jij gestrest? Doe de test!