Rubrieken

vrijdag 13 december 2013

Hoe overleef jij vrijdag de dertiende?

Ààààà vandaag brengt ongeluk! Kies vandaag voor veilig! Zwarte katten, ladders, paraplu’s en spiegels. Je kunt ze het beste vermijden. Geloof jij in het ongeluk van vrijdag de dertiende? Ik niet. Zo nu en dan heb ik ook pech op vrijdag de dertiende, maar dat is puur toeval (denk ik)!

Vrijdag de dertiende is natuurlijk een dag als alle andere, maar toch wordt elk 'ongelukje' vandaag flink onder de loep genomen. Kies jij vandaag bewust met welk been je uit bed stapt?

Wist je dat...
  • Er zijn mensen die angst hebben voor het getal dertien. Deze mensen leiden aan triskaidekafobie. Ja, probeer dat maar eens uit te spreken! Van werkelijke fobie is pas sprake als de angst hiervoor het sociale leven van iemand in ernstige mate beïnvloedt. Ik hoop niet dat jij daar last van hebt.
  • Nog een andere mooie naam: paraskevidekatraifobie, staat voor de angst voor vrijdag de dertiende zelf. In sommige landen wordt het getal gemeden. Etages in flatgebouwen zonder het getal dertien, maar ook in hotels ontbreekt kamernummer dertien. Mensen denken dat dit ongeluk kan meebrengen.

Enkele tips om vrijdag de dertiende te overleven:
  • Kies voor platte schoenen, dan kan je hak in ieder geval niet afbreken;
  • Kies er voor je fiets te laten staan, zo vermijd je een lekke band of ketting die eraf valt;
  • Kies een natural look uit, zodat je zeker zult zijn dat er geen vegen lipstick of mascara op je gezicht belanden;
  • Of je kiest er voor om de hele dag in bed door te brengen, dan is het eerder zaterdag de veertiende.

En hee! Het is vrijdag, bijna weekend! Fijne dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten