Rubrieken

vrijdag 17 januari 2014

De laatste… Of toch niet?

De tijd is voorbij gevlogen! Het schrijven van VEERTIG blogposts. In eerste instantie dacht ik: ‘’Waar ben ik aan begonnen?’’ Veertig? Dat haal ik nooit. Maar niets is minder waar. Dit is nummer veertig. Het bloggen ging beter dan ik had verwacht. Bij het publiceren van mijn dertiende blogpost dacht ik: ‘’Ohh ik moet er nóg zevenentwintig. Haal ik dat wel?’’ Maar vandaag is mijn doel bereikt. Missie geslaagd!

Het schrijven heb ik ervaren als ontzettend leuk. Het blog wordt bijna een soort ‘kindje’ van je. En stiekem ga ik het bloggen missen. Maar echt afscheid nemen? Nee, dat doe ik niet. In februari start ik met de minor Schrijven en Redigeren. Wellicht kan ik mijn blog met de minor combineren.

donderdag 16 januari 2014

60 SECOND MOVIE: Jouw échte keuze!

Keuzes maken. Het blijft lastig. Vaak speelt de maatschappij ook een rol bij de keuze die jij maakt. Kies jij écht wat jij wilt? Of kies jij iets omdat het zo hoort? Pippi doet lekker haar eigen zin!


Of bekijk het filmpje via YouTube!


woensdag 15 januari 2014

Awrggg, DEADLINES!

Deadlines… Wie kent het niet? Ik krijg al kippenvel als ik het woord uitspreek. Opeens bedenk je je dat alle deadlines wel heel dichtbij komen. Is er nog wel tijd om ze allemaal te halen? Nee!

''Was ik maar eerder begonnen…'', denk je dan. Want dat heb je gewoonweg niet gedaan. Oké, wat kies je? Leer je van alles een beetje of leer je een aantal dingen heel goed? Awrggg keuzestress!

maandag 13 januari 2014

Denk na voordat je iets doet

Het verhaal van…

Maandag! Tijd voor een nieuw verhaal. Vandaag is het de beurt aan Bartje. Hij is in de bloei van zijn leven en zeer ambitieus. Bepaalde keuzes hebben hem gebracht tot waar hij nu staat. ''Mijn werk is iets waar ik veel van heb geleerd'', aldus Bartje.

Bart begon zijn carrière als taxichauffeur. Toch wilde hij na een tijdje iets anders. Binnen de taxibranche stapte hij over naar speciaal taxivervoer voor kinderen, mensen met een handicap en mensen die ernstig ziek zijn. Bart: ‘’Ooit was er een man, waar ik een jaar lang vaste chauffeur van was, die vertelde dat dit de laatste rit was. Na de behandeling van die dag, had hij nog een dag te leven. Dat is heftig.’’

Bart haalde veel voldoening uit zijn werk. Mensen zaten (naar eigen zeggen) lekkerder in hun vel nadat ze een stukje met hem hadden gereden. Hij probeert hen op te beuren en een hart onder de riem te steken. Het werk was leuk, maar hij wilde meer. Op advies, zocht hij verder.

vrijdag 10 januari 2014

Mijn blog en ik

Inmiddels zijn wij twee maanden verder. Wij, mijn blog en ik. Wat betreft onze relatie is gebleken dat we goed bij elkaar passen. Mijn blog heeft al drie keer een andere titel gekregen. De opmaak is al zeker vijf keer gewijzigd. En de kleur… tsja daar ben ik de tel bij kwijtgeraakt.

woensdag 8 januari 2014

Bewust geen seks en liefde

Februari is weer in aantocht. Dé maand waarin je jouw geliefde eens extra kunt verrassen. Of ben jij juist niet verliefd en wil je het ook absolúút niet worden? Heb je daar een keuze in? Kun je er bewust voor kiezen om niet verliefd te worden? Ik denk het niet. Soms hoor ik mensen in mijn omgeving zeggen: ''Op dit moment wil ik echt geen relatie hoor''. Maar wat als opeens, onaangekondigd de man van je dromen voorbij komt? Alles lijkt perfect en vlinders fladderen door je buik. Je bent verliefd.

dinsdag 7 januari 2014

Kunnen, willen en moeten

Ieder mens is uniek. Vanaf je geboorte ben je bezig met het vormen van je eigen identiteit en zelfbeeld. Toch komt het steeds vaker voor dat jongeren moeite hebben met dat zelfbeeld. Sociale druk speelt daarbij een grote rol. Zelf heb ik daar ook regelmatig last van. De bladen staan vol met mooie, slanke dames. Een perfect plaatje. Moet ik er ook zo uitzien om geaccepteerd te worden?

maandag 6 januari 2014

Blind vertrouwen

Het verhaal van…

Ja, ja... Het is weer maandag. Vandaag het verhaal van Wouter. Sinds september 2012 studeert Wouter aan Avans Hogeschool in 's-Hertogenbosch. Om precies te zijn Small Business en Retail Management (SBRM). Klinkt moeilijk hé? Maar Wouter vond het niet lastig genoeg hoor! Hij koos er voor om leerjaar 1 in een half jaar af te ronden. En met succes! Na een half jaar kon hij, met zijn propedeuse op zak, beginnen aan leerjaar 2.

Eerder studeerde hij International Management aan de Hogeschool van Amsterdam. ''Dat was toch niet helemaal de juiste keuze'', aldus Wouter. Er ontstond een groot dilemma. Welke studie past dan wel bij mij? Wouter kon geen keuze maken. Hij besloot aan te kloppen bij een vriend, Bastian. Bastian studeerde destijds SBRM in 's-Hertogenbosch. Hij gaf Wouter het advies om ook dié studie te gaan volgen. Na een vluchtig bezoek aan een Open Dag en zonder verdere verdieping in de opleiding, besloot Wouter zich in te schrijven. Hij ging op de woorden van zijn vriend af.

vrijdag 3 januari 2014

Het blondje ontdekt

Net terug van een dagje werken bij de C1000 in Tiel. ‘Ja, en? Lekker boeiend’ denk je nu. Maar vandaag heb ik een ontdekking gedaan. Na vierenhalf jaar trouwe dienst ben ik erachter gekomen dat het toch heel fijn is om op de groenteafdeling te werken.

Bij ons op de afdeling is de keuze niet moeilijk, want er meestal maar één soort en één prijs. Sinaasappels, komkommers, ananassen, avocado’s, mango’s en ga zo maar door. We hebben maar één soort. Hooguit zijn de maten ietwat verschillend. Voor (bijvoorbeeld) prei of andijvie ligt het iets gevoeliger. Deze hebben we panklaar (gesneden) in een zakje, maar ook écht vers (nog niet gesneden). Dus als je een echt een vers product wilt, vallen de panklare groenten af en blijft er maar één keuze over.

donderdag 2 januari 2014

The day after

Terug van weg geweest. Drie dagen Disneyland. Ze zijn voorbij gevlogen. Een onvergetelijke ervaring, maar toch anders dan verwacht. En ook deze dagen werden mij vele keuzes voorgeschoteld. Poeh poeh! Disney Village, Walt Disney Studios en natuurlijk het Disneyland Park. Waar gaan we als eerste naartoe?

Een hapje eten is wel verstandig. Maar waar? Keuze uit tientallen restaurants… Na een uur ronddwalen besloten we te gaan eten bij Planet Hollywood. Een menukaart vol met eten. Oh my god! Tot twee keer toe kwam de serveerster tevergeefs vragen of we al wisten wat we wilden eten. Natuurlijk wist ik het wéér niet. Te veel keus. In de twee dagen die volgden heb ik het nog erg zwaar gehad. Attracties, attracties en nog meer attracties. Ik wilde overal in! Maar de tijd gooide roet in het eten. Ik kon niet overal in, dus ik MOEST kiezen. Wat een ramp!